Scott Technology Center

Omaha, NE

Services provided on this project:

Interior Design Overview:

RDG partnered with the Scott Technology Center to refresh the interior environment and repurpose spaces in the building to open up collaborative commons area. The owner desired an environment reflective of the STC occupants and users—talented entrepreneurs and start-ups and energetic students in search of collaborative spaces in which to engage and interact. Prior to the renovation, public spaces in the interior of the STC were dated and reminiscent of a solemn, almost medical office feel of the 1980s. To update the corridors and common areas in the building, a survey to building occupants was studied to assess the vision and desires of the STC occupants. RDG’s designers worked to improve lighting conditions, refreshed finishes, incorporate collaborative furniture plans, and design an environmental graphics package to support the image and brand of the facility. The project created bright, open areas for users to meet up, work together, and socialize outside of typical offices, classrooms, and conference rooms. The redesign created a more comfortable and inspiring atmosphere.

Graphic Design Overview:

Prior to the renovation, the public spaces in the interior of the Scott Technology Center were reminiscent of a solemn, almost medical office feel of the 1980s. The public perception of the facility was misaligned for the actual function of the facility and the culture found within. The owner desired an environment reflective of occupants and users — talented entrepreneurs and start-ups working together in a creative incubator. RDG led an interior design and environmental branding update to meet the needs of tenants and students in search of fresh and vibrant collaborative space in which to engage and interact. Lacking an identity, RDG worked to understand the existing brand and perceptions of the facility then designed integrated graphics that reflect the culture. Visuals use the connective thread of technology to communicate mission. Wayfinding was also highly critical to the success of the renovation. Room signs and custom wayfinding was integrated throughout.  The building-wide environmental graphic package uses visuals to create the story of place and connect to the living brand of the facility.

  • CLIENT: Scott Technology Center
  • COMPLETE: May 2016
  • SIZE:
    4,500 Sq. Ft. Renovation
  • View Related Project Types:
    Corporate